RSS

петък, 29 април 2016 г.

Курабии с портокалови кори


Необходими продукти : 


  • 400 г кисело мляко
  • 20 г амонячна сода
  • 10 г бакпулвер
  • 20 с.л. захар
  • 15 с.л. разтопена свинска мас
  • 2 ампули ванилия
  • кората от 1-2 портокала
  • 4-5 бр. яйца
  • брашно - колкото поеме за средно меко тесто (около 1.250 кг)
  • 1 бр. яйце за намазване
  • захар за поръсване

Начин на приготвяне:


Киселото мляко се изсипва в купа, в която се прибавя амонячната сода и се оставя да шупне. Добавя се поизстиналата мас и се разбърква. Яйцата се смесват със захарта и се разбиват. Добавят се към млечната смес. Брашното се пресява в купа. Към него се прибавя бакпулверът, ванилията и портокаловите корички. В него се изсипва сместа и се забърква тестото - отначало с лъжица, а после с ръце, докато се получи гладко, средно меко тесто. Тестото се завива и оставя да почине поне за час, два. След това, от тестото се разточва кора с дебелина 0.5-1 см и се изрязват форми по желание. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, мажат се с яйце и се поръсват с кристална захар. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до леко зачервяване. 





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...