RSS

неделя, 24 април 2016 г.

Шоколадова торта с портокалови кори и меден сироп


Необходими продукти : 


  • 6 бр. яйца
  • 500 г кристална захар
  • 500 г брашно
  • 6 с.л. вода
  • 400 г течен шоколад
  • 500 мл сладкарска сметана
  • 100-150 мл гореща вода + 2 с.л мед
  • корите на два портокала
  • 2-3 броя смлени сусамки 
  • 50-100 г шоколадови дражета 
  • 10 г шоколадови пръчици


Начин на приготвяне:


Яйцата, захарта и водата се разбиват с миксер на висока степен , до пълното разтваряне на захарта . Брашното се добавя по малко, като се намалява степента на миксера до минимум. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Докато видимо не започне да променя цвета си до златист цвят, фурната не се отваря. Пробва се с клечка - тя трябва да излезе суха. Оставя се във фурната на отворена врата около 5 минути. Изважда се и се оставя да изстине напълно. Разрязва се на три равни части. Първият ни блат се сиропира с меден сироп (топъл, не горещ) и се оставя за 3-4 минути така, докато попие напълно течността. Половината от сметаната се разбива с миксер на висока скорост. Смесва се с течния шоколад. С получения крем намазваме блата като го разпределяме равномерно по повърхността му. Поръсваме със смлени сусамки и портокалови корички. По същият начин се приготвя и вторият блат. Третият блат се декорира с останалата разбита сметана и шоколадов крем. Украсяваме с шоколадовите пръчици, дражетата и портокаловите корички. Оставя се на хладно да стегне. Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...