skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 500 г кайма
- 1 морков
- 400 г домати от консерва
- 100 мл доматен сок
- 1-2 с.л доматено пюре
- сол, черен пипер и кимион
- 3-4 стръка пресен джоджен
- 1-2 стръка пресен магданоз
- олио за запръжка
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва, измива, подсушава и нарязва на ситно. Запържва се в малко олио или зехтин. Морковът се обелва и настъргва на ситно ренде. Добавя се към лука, заедно с пресованата скилидка чесън. Каймата се овкусява със сол, черен пипер и кимион ( според вкуса). От нея се оформят малки кюфтенца, които се прибавят към лука. Разбъркват се внимателно. Доматите се пасират, смесват се с доматения сок и пюрето и се разбърква докато се смеси добре. След като кюфтенцата се позапържат, доматената смес се изсипва при тях. Разбърква се отново. Прибавят се скълцаните пресни подправки и ястието се оставя да къкри на слаб огън. Разбърква се периодично. Ястието е готово след като сосът се посгъсти. Сервира се топло, поръсено със скълцан пресен магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар