RSS

сряда, 27 април 2016 г.

Кюфтенца в доматен сос


Необходими продукти :


  • 1 глава лук 
  • 500 г кайма 
  • 1 морков
  • 400 г домати от консерва 
  • 100 мл доматен сок 
  • 1-2 с.л доматено пюре
  • сол, черен пипер и кимион
  • 3-4 стръка пресен джоджен 
  • 1-2 стръка пресен магданоз
  • олио за запръжка 
  • 1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:

Лукът се обелва, измива, подсушава и нарязва на ситно. Запържва се в малко олио или зехтин. Морковът се обелва и настъргва на ситно ренде. Добавя се към лука, заедно с пресованата скилидка чесън. Каймата се овкусява със сол, черен пипер и кимион ( според вкуса). От нея се оформят малки кюфтенца, които се прибавят към лука. Разбъркват се внимателно. Доматите се пасират, смесват се с доматения сок и пюрето и се разбърква докато се смеси добре. След като кюфтенцата се позапържат, доматената смес се изсипва при тях. Разбърква се отново. Прибавят се скълцаните пресни подправки и ястието се оставя да къкри на слаб огън. Разбърква се периодично. Ястието е готово след като сосът се посгъсти. Сервира се топло, поръсено със скълцан пресен магданоз. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...