skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 пакет кори за баница
- около 200 г сирене
- 4-5 връзки лапад
- 300 г кисело мляко
- 60 мл газирана вода
- 4 яйца
- олио
Начин на приготвяне :
Намазнява се подходяща тава. Покрива се с 2-3 кори. Лападът се попарва, нарязва и запържва в малко мазнина. Половината от него се разпределя равномерно върху наредените кори. Покрива се с ред кори, върху които се натрошава сиренето. Редува се така докато свършат корите, като между тях се наръсва олио. Баницата се нарязва преди да бъде изпечена и се залива със заливката : яйцата се разбиват с киселото мляко и газираната вода. Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути. След изпичане се покрива с влажна кърпа. Сервира се топла.
0 коментара:
Публикуване на коментар