Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 4-5 небелени скилидки чесън
- 500 г ситни пресни картофки
- 3-4 стръкчета прясна мащерка
- 1-2 броя моркови
- 150 г гъби печурки
- 1-2 стръка джоджен
- 1-2 с.л краве масло
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме, измиваме, подсушаваме и наситняваме лука. В тиган с капак разтапяме маслото. След като се сгорещи добавяме лука. Разбъркваме. След това към него се слагат и измитите пресни картофки - направо цели, ако са по-ситни и с люспичките, Морковите се обелват и нарязват на кръгчета. Добавят се. Към сместа прибавяме и нарязаните на филийки пресни печурки. Добавяме чесъна - цели скилидки, небелени. Разбъркваме. Овкусяваме със сол, черен пипер на вкус и добавяме стрита прясна мащерка. Слагаме 1-2 стръка пресен джоджен и задушаваме зеленчуците до готовност. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар