RSS

понеделник, 16 май 2016 г.

Задушени зеленчуци с масло и прясна мащерка

Необходими продукти : 


  • 1 глава лук 
  • 4-5 небелени скилидки чесън
  • 500 г ситни пресни картофки
  • 3-4 стръкчета прясна мащерка
  • 1-2 броя моркови
  • 150 г гъби печурки 
  • 1-2 стръка джоджен 
  • 1-2 с.л краве масло
  • черен пипер на вкус 
  • сол на вкус

Начин на приготвяне: 




Обелваме, измиваме, подсушаваме и наситняваме лука. В тиган с капак разтапяме маслото. След като се сгорещи добавяме лука. Разбъркваме. След това към него се слагат и измитите пресни картофки - направо цели, ако са по-ситни и с люспичките, Морковите се обелват и нарязват на кръгчета. Добавят се. Към сместа прибавяме и нарязаните на филийки пресни печурки. Добавяме чесъна - цели скилидки, небелени. Разбъркваме. Овкусяваме със сол, черен пипер на вкус и добавяме стрита прясна мащерка. Слагаме 1-2 стръка пресен джоджен и задушаваме зеленчуците до готовност. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...