RSS

петък, 6 май 2016 г.

Месеница с кашкавалена извара и семена

Необходими продукти : 





  • 1 кг брашно 
  • 42 г мая 
  • 1 ч.ч топло прясно мляко 
  • 100 мл топла вода 
  • 1/2 ч.ч олио 
  • 1 и 1/2 с.л сол 
  • 1-2 щипки захар 
  • 2 яйца 
  • 200-250 г кашкавалена извара
  • олио за намазване 
  • 1 жълтък 
  • 10 г сусам 
  • 5 г маково семе 

Начин на приготвяне : 



Брашното се изсипва в голяма купа, а по средата се прави кладенче. Маята се размива с топлото прясно мляко и водата. Добавя се захарта и солта. Разбърква се. Яйцата се разбиват, смесват се с олиото и маята. Сместа се добавя към брашното и се замесва тесто. Омесва се добре върху намазнен плот. Оставя се да втаса. След втасването, тестото се разделя на части. Разточват се и в краищата на всяка част се слага извара. Завива се на руло и се подвързва. По същия начин и с останалото тесто. Нареждаме в подмазнена тава. Получената месеница намазваме с разбит жълтък и поръсваме с маково семе и сусам. Това е мой избор, може да използвате каквито семена желаете. Месеницата печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност, около 30-35 минути. След изваждането от фурната я напръскваме със студена вода и завиваме с влажна кърпа. Сервираме топличка! Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...