RSS

неделя, 8 май 2016 г.

Копривена чорба




Необходими продукти : 



  • 2-3 шепи прясна коприва
  • 1 връзка пресен лук 
  • 3-4 стръка пресен джоджен
  • 1 стрък керевиз 
  • 1/2 с.л червен пипер
  • 1 по-мек домат 
  • 1 морков 
  • 2 с.л ориз 
  • сол и черен пипер на вкус 
  • 1-2 с,л олио 



Начин на приготвяне: 



Копривата се измива и попарва. След това се прецежда и след като изстине се нарязва на ситно. Изсипва се в тенджера с чиста вода и се слага да заври. Добавят се червен пипер, нарязаният на ситно домат, морков, скълцан лук, джоджен и керевиз. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Добавят  се олиото и оризът. Оставя се да ври на слаб огън, докато зеленчуците и оризът се сварят. Сервира се гореща, с натрошено сирене по желание и люти чушки ! Да ви е сладко!





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...