Необходими продукти :
- 450 г бутер тесто
- 125 г крема сирене
- 100 г меко сирене тип "Дунавия"
- 1-2 шепи пресен спанак
- 1-2 стръка пресен лук
- щипка риган
- форми за фунийки
Начин на приготвяне:
От бутер тестото се изрязват лентички, по ширина. Увиват се около формите, така че да се получи хубава и плътна фунийка. Готовите фунийки нареждаме върху застлана с хартия за печене тава и изпичаме на 200 градуса до златисто. След изпичането е добре да оставим фунийките да поизстинат. След това внимателни премахваме металните формички. Смесваме в подходяща купичка крема сиренето, мекото сирене, бланширания и нарязан предварително спанак и скълцаният пресен лук. Добавяме ригана и разбъркваме добре докато се смесят всички съставки. С полученият солен крем напълваме вече изстиналите фунийки. Фунийките могат да се съхранят в хладилник, покрити със стреч фолио, ако няма да се консумират веднага. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар