RSS

събота, 7 май 2016 г.

Бутер фунийки със спанак и крема

Необходими продукти :


  • 450 г бутер тесто 
  • 125 г крема сирене 
  • 100 г меко сирене тип "Дунавия"
  • 1-2 шепи пресен спанак 
  • 1-2 стръка пресен лук 
  • щипка риган 
  • форми за фунийки 



Начин на приготвяне:


От бутер тестото се изрязват лентички, по ширина. Увиват се около формите, така че да се получи хубава и плътна фунийка. Готовите фунийки нареждаме върху застлана с хартия за печене тава и изпичаме на 200 градуса до златисто. След изпичането е добре да оставим фунийките да поизстинат. След това внимателни премахваме металните формички. Смесваме в подходяща купичка крема сиренето, мекото сирене, бланширания и нарязан предварително спанак и скълцаният пресен лук. Добавяме ригана и разбъркваме добре докато се смесят всички съставки. С полученият солен крем напълваме вече изстиналите фунийки. Фунийките могат да се съхранят в хладилник, покрити със стреч фолио, ако няма да се консумират веднага. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...