RSS

вторник, 10 май 2016 г.

Пилешка яхния с пресни картофки


Необходими продукти : 




  • 1 глава лук 
  • 1-2 по-меки домата
  • 1 морков
  • 1 чушка
  • 500 г  пресни картофи
  • 500-600 г пилешко месо
  • 3 с.л доматено пюре 
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 1 ч.л червен пипер
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 1-2 листенца керевиз или магданоз
  • около 1 литър вода
  • 2-3 с.л олио за запръжка


Начин на приготвяне: 


Лукът се обелва, измива и наситнява. Запържва се в олиото. Към него се добавят  нарязаната чушка, наситнените домати и морков. Разбърква се. Добавя се нарязаното на парченца месо. Картофите се нарязват на кубчета и се прибавят към сместа. Ако се по-ситни, може да се сложат цели. Отново се разбърква добре. Към яхнията се добавят доматеното пюре и подправките. След това се налива водата и се оставя да къкри на слаб огън около 40-45 минути. Непосредствено преди свалянето от котлона, се изваждат 3-4 вече сварени картофа и се намачкват с помощта на вилица. Добавя се малко от сосчето и се връща обратно в яхнията, като се разбърква добре, за да се сгъсти. Подправя се със скълцания пресен копър и листенца керевиз или магданоз. По желание може да сервирате с люта чушка. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...