Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1-2 по-меки домата
- 1 морков
- 1 чушка
- 500 г пресни картофи
- 500-600 г пилешко месо
- 3 с.л доматено пюре
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1 ч.л червен пипер
- 2-3 стръка пресен копър
- 1-2 листенца керевиз или магданоз
- около 1 литър вода
- 2-3 с.л олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва, измива и наситнява. Запържва се в олиото. Към него се добавят нарязаната чушка, наситнените домати и морков. Разбърква се. Добавя се нарязаното на парченца месо. Картофите се нарязват на кубчета и се прибавят към сместа. Ако се по-ситни, може да се сложат цели. Отново се разбърква добре. Към яхнията се добавят доматеното пюре и подправките. След това се налива водата и се оставя да къкри на слаб огън около 40-45 минути. Непосредствено преди свалянето от котлона, се изваждат 3-4 вече сварени картофа и се намачкват с помощта на вилица. Добавя се малко от сосчето и се връща обратно в яхнията, като се разбърква добре, за да се сгъсти. Подправя се със скълцания пресен копър и листенца керевиз или магданоз. По желание може да сервирате с люта чушка. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар