RSS

вторник, 17 май 2016 г.

Люта пилешка супа



Необходими продукти :


  • 2 пилешки бутчета 
  • 1 глава лук 
  • 1 морков 
  • 1 ч.ч доматен сок 
  • 1-2 средни по големина картофа
  • 1 шепа фиде 
  • 1-2 люти чушки 
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4-5 стръка пресен магданоз 
  • 1-2 стръкчета керевиз



за застройката : 


  • 2 жълтъка
  • 2 с.л кисело мляко 
  • 1 с.л брашно


Начин на приготвяне : 

Пилешките бутчета се измиват добре и се нарязват. В голяма тенджера се слагат около 2-2.5 литра вода и една, две щипки сол. Добавят се парчетата пилешко и се оставя да ври, като се отстранява пяната по време на варенето. След това ако е необходимо бульонът се прецежда, а месото се обезкостява. Връща се на котлона. Лукът, морковът и картофите се нарязват на ситни кубчета и се добавят към врящия бульон. Прибавят се нарязаните люти чушки. Разбърква се, след което се добавя и доматеният сок. Опитва се на вкус и ако е необходимо се подправя с още сол. Добавя се и черният пипер. Оставя се да къкри на слаб огън до готовност на зеленчуците. Добавя се шепа фиде 5 минути преди да се свали от котлона, след което супичката се подправя с накъсаните магданоз и керевиз. След като поизстине малко, се прави застройката. Яйцата се разбиват с киселото мляко и брашното. Към тях се прибавя 1 черпак със супа и се разбърква добре. Застройката се връща на тънка струйка в тенджерата, като се разбърква постоянно. Сервира се топла, поръсена със стрити люти чушки и пресен магданоз. Добър апетит!





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...