RSS

петък, 3 юни 2016 г.

Мини мусакички в гювечета


Необходими продукти за две гювечета: 


  • 300 г кайма
  • 400 г картофи
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 по-мек домат
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • 2-3 стръка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за запръжка 





За заливката:

  • 2  яйца
  • 200 г кисело мляко
  • 2-3 с.л. брашно








Начин на приготвяне:



Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганият домат, морков и нарязаните на кубчета картофи. Разбърква се и се оставя да поври така около 5-6 минути. След това сместа се разбърква и разпределя в гювечета. Налива се 1-2 с.л вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 30-35 минути. Заливката се приготвя по следния начин: яйцата се разбиват с киселото мляко. Прибавя се брашното. Разбърква се. Гювечетата се изваждат от фурната, махат се капачетата и се заливат с разпределената по равно заливка. Връщат се във фурната, докато се запекат. Поднасят се с кисело мляко. Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...