Необходими продукти за две гювечета:
- 300 г кайма
- 400 г картофи
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 по-мек домат
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. чубрица
- 2-3 стръка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- олио за запръжка
За заливката:
- 2 яйца
- 200 г кисело мляко
- 2-3 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганият домат, морков и нарязаните на кубчета картофи. Разбърква се и се оставя да поври така около 5-6 минути. След това сместа се разбърква и разпределя в гювечета. Налива се 1-2 с.л вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 30-35 минути. Заливката се приготвя по следния начин: яйцата се разбиват с киселото мляко. Прибавя се брашното. Разбърква се. Гювечетата се изваждат от фурната, махат се капачетата и се заливат с разпределената по равно заливка. Връщат се във фурната, докато се запекат. Поднасят се с кисело мляко. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар