RSS

понеделник, 6 юни 2016 г.

Мини пици на охлювчета


Необходими продукти : 

за тестото :

  • 500 г брашно 
  • 1/2 кубче жива мая 
  • 1/2 ч.л захар
  • 1/2 ч.л сол 
  • 2-3 с.л зехтин 
  • 1 ч.ч топла вода 


за плънката:

  • 3-4 с.л доматено пюре
  • риган, босилек, чубрица - на вкус
  • колбаси по избор
  • 150 г настърган кашкавал 
  • 100 г топено сирене 
  • 100 г мариновани печурки
  • ситно скълцани маслини 



Начин на приготвяне:



Брашното се пресява в голям съд. По средата правим кладенче. Маята се размива в топлата вода. Към нея се добавят солта, захарта и зехтинът. Разбърква се. Сместа се изсипва при брашното и се замесва тесто. Оставя се да втаса. След това тестото се разточва в правоъгълна форма, с дебелина около 4-5 милиметра. Доматеното пюре се смесва с риган, босилек и чубрица. Готовата кора се намазва със сместа. Отгоре се нарежда нарязан на ситно колбас ( по ваш избор), топено сирене, скълцани маслини, гъби и кашкавал. След това внимателно навиваме на руло. Разрязваме го на равни части и получените "завъртулки" подреждаме в застлана с хартия за печене тава. Получените охлювчета изпичаме в загрята на 180 градуса фурна - до готовност. Сервират се топлички със сос по избор. Добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...