Необходими продукти за 2 броя:
- 500 г кълцана сурова наденица
- 500 г картофи
- 1-2 глави лук
- 1 домат
- 1 чушка
- 100 г топено сирене
- 1 ч.л чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- олио за запръжка
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Наденичката се нарязва на ситно и се запържва в малко мазнина. След това към нея се добавя лукът, нарязан на шайби и нарязаната чушка. Разбърква се. Картофите се обелват, измиват и нарязват на ситно. Добавят се към наденицата и лука. Овкусява се със сол, чубрица и черен пипер на вкус. Сместа се задушава за около 10-15 минути, след което се разпределя в гювечетата. Добавят се топеното сирене и няколко фини резенчета домат отгоре. Поръсва се със скълцан пресен магданоз и се чукват яйцата.Гювечетата се запичат под капак в предварително загрята фурна за около 30 минути. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар