RSS

понеделник, 6 юни 2016 г.

Гювечета с кълцана наденица, картофи и топено сирене



Необходими продукти за 2 броя:


  • 500 г кълцана сурова наденица
  • 500 г картофи 
  • 1-2 глави лук 
  • 1 домат
  • 1 чушка
  • 100 г топено сирене
  • 1 ч.л чубрица 
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за запръжка 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2 яйца 

Начин на приготвяне:

Наденичката се нарязва на ситно и се запържва в малко мазнина. След това към нея се добавя лукът, нарязан на шайби и нарязаната чушка. Разбърква се. Картофите се обелват, измиват и нарязват на ситно. Добавят се към наденицата и лука. Овкусява се със сол, чубрица и черен пипер на вкус. Сместа се задушава за около 10-15 минути, след което се разпределя в гювечетата. Добавят се топеното сирене и няколко фини резенчета домат отгоре. Поръсва се със скълцан пресен магданоз и се чукват яйцата.Гювечетата се запичат под капак в предварително загрята фурна за около 30 минути. Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...