Необходими продукти:
- 350-400г картофи
- 2 или 3 пилешки бутчета
- 2 глави лук
- 1 по-мек домат
- 2 моркова
- 7-8 печурки
- 2 червени чушки
- 100г грах
- 2-3 стръка магданоз
- черен пипер на зърна
- сол на вкус
- 150 мл пилешки бульон
- червен пипер
- олио за пържене
Начин на приготвяне :
Пилешките бутчета се измиват добре и запържват в по-дълбок тиган или тенджера. Оставят се настрана, докато се запържат и зеленчуците. В същата тенджера се запържват лукът, нарязан на по-едро, белените и нарязани на шайби моркови, грахът и целите гъбки. Добавят се нарязаните чушки и картофите - нарязани на кубчета. Разбърква се. След 5-6 минути се прибавя и нарязаният на ситно домат. Подправя се с червения пипер - на вкус. Сместа се оставя да се позапържи около 5-10 минути, като се разбърква от време на време. Непосредствено преди свалянето от котлона се добавят черен пипер на зърна и наситнен магданоз, посолява се на вкус. Ястието се разбърква добре и се прехвърля в подходяща тава. Добавя се и пилешкото. Залива се със 100 мл пилешки бульон и се запича в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 35-40 минути. Поднася се със скълцан пресен магданоз.