Необходими продукти :
- 500г свинско месо от бут
- 1ч.ч брашно
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 60г масло
- 2с.л олио
- 100 мл бира
- 1 ч.л гранулиран чесън
- 300г гъби пачи крак
- 100 мл сметана
- 1 глава лук
- лимонов сок
Начин на приготвяне :
Месото се нарязва на каренца, слага се в подходящ съд, овкусява се със сол, кимион и черен пипер на вкус, добавя се олиото, гранулираният чесън и бирата. Всички се разбърква добре, докато се смесят всички съставки. Месото се оставя поне 1 час в тази смес, след което всяко каренце се овалва в брашно и се запържва с разтопеното масло. Готовите каренца се подреждат в тава. Нарязваме лука на дребно, изпържваме го в малко краве
масло. Прибавяме нарязаните на ивици гъби, поръсваме с черен пипер на вкус. Наливаме лимонов сок на вкус, добавяме и сметаната и разбъркваме. С получения сос заливаме каренцата и слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна да се запече-около 20 минути.