Необходими продукти :
- 1кг свинска кайма
- 1 глава лук
- 200г скълцани пресни печурки
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 300г свинско месо, нарязано на много ситно
- 2-3 кисели краставички
- 60г топено сирене
- 7-8 замразени картофени ноазети
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 150г настърган кашкавал
- 7-8 парченца прошуто
- 1 кенче от бира или безалкохолно
Начин на приготвяне:
Каймата се разделя на 5-6 равни топки. С помощта на кенчето, се притиска върху всяка от тях, така че каймата да обвие плътно кутийката. Изкарва се леко и се дооформя с ръце. Получените гнезденца подреждаме в подмазнена тавичка. Във всяко слагаме парченце топено сирене и нарязани на ситно кисели краставички. Плънката може да е по избор. Моята е следната: лукът се нарязва на ситно и запържва в малко мазнина. Към него се добавят скълцаните гъби и пресен магданоз. Разбърква се добре и се прибавят скълцаното на много ситно свинско месо и ноазетите. Подправя се на вкус със сол, черен пипер и кимион. Оставя се за 5-10 мин на слаб огън. След като сместа изстине, гнездата от кайма се пълнят с плънката. Запечатват се с парченца прошуто и се поръсват с кашкавал. Изпичат се на предварително загрята фурна на 180 градуса за час. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар