RSS

вторник, 31 юли 2018 г.

Баница с пиле, сметана и гъби


Необходими продукти:



  • 400 грама кори за баница
  • 1 връзка пресен лук
  • 1/2 връзка пресен джоджен
  • 500 грама сварено и нарязано пилешко месо
  • 150 грама заквасена сметана
  • 200 грама нарязани печурки
  • 1 настърган морков
  • сол, черен пипер на вкус
  • 30 грама краве масло
  • 2 яйца
  • 400 грама кисело мляко
  • 2 супени лъжици брашно


Начин на приготвяне:


Разтопете и сгорещете маслото. В него задушете нарязан ситно пресен лук, джоджен и печурки. Разбъркайте и добавете пилешкото, моркова, солта и черния пипер. Задушете плънката за 10-15 минути, охладете я и прибавете заквасената сметана. В намаслена тава разстелете две кори за баница. Между всеки две разпределете от плънката, завършвайки баницата с кори. Разрежете я, разбийте яйцата с киселото мляко, добавете брашното и залейте с получената смес. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до златисто. Поднесете баницата топла с напитка по избор. Добър апетит!



3 коментара:

Unknown каза...

Харесва ми тази вкусотия.

vesela каза...

Божествена бих казала.

jenny каза...

Става още по-вкусно с кори за къпана баница

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...