skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-8EG0MKJlxuN5vHCTdLHj5TDbp_6sMqnBvMB_U_O3ijqe9DtIMiyiir2KPXZWN-CvQslAmKhbPvXJVnKPP72lXYGXxXRrNHd6c4FtJl64cdWO8R0hWXnuKiFGcv4kGBiBQgAkZAVSpWhO/s400/20170630_193738.jpg)
- 250 грама паста орзо (критараки)
- 1 глава лук
- пилешки бутчета или гърди
- сол, черен пипер на вкус
- 50 милилитра готварска сметана
- 50 грама настърган кашкавал
- 2 чаени чаши вода или пилешки бульон
- зехтин или олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва ситно и се запържва в сгорещена мазнина. Месото се нарязва на порции, прибавя се към лука и се овкусява със сол и черен пипер. Пастата се прибавя, разбърква се, наливат се сметаната и водата (бульона) и ястието се оставя да къкри на слаб огън за 30-35 минути като се разбърква периодично. Накрая се поръсва с настърган кашкавал и се поръсва с копър или магданоз по желание. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар