RSS

петък, 8 март 2019 г.

Гювечета с картофи, гъби, шунка и топено сирене

Необходими продукти:



  • 400 грама шунка
  • 2-3 стръка зелен лук 
  • 3-4 картофа, обелени и нарязани ситно
  • 1-2 чаени лъжици краве масло 
  • 100 грама топено сирене
  • 100 грама нарязани печурки
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 50 милилитра доматен сок
  • 1 чаена лъжичка розмарин 
  • няколко стръка копър за поръсване
  • 100 нарязан тънко кашкавал


Начин на приготвяне:


В тенджера сгорещете маслото и сотирайте лука, картофите, гъбите и чесъна. Към тях прибавете сол, черен и червен пипер на вкус, доматен сок, розмарин, магданоз, шунката, нарязана на кубчета. Разбъркайте сместа и я разпределете в глинени гювечета. Във всяко сложете топено сирене и парченца кашкавал. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 60 минути. Охладете и поръсете с нарязан ситно копър. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...