RSS

вторник, 2 февруари 2016 г.

Майонезена пита-венец с крема сирене

Необходими продукти :









  • 1 кг брашно 
  • 200 г майонеза 
  • 125 г крема сирене
  • 2 ч.ч. прясно мляко 
  • 2 пакетчета суха мая 
  • 1 жълтък
  • 10 г сусам за поръсване
  • 1-2 щипки чубрица за поръсване 



Начин на приготвяне: 





Брашното се изсипва в голяма купа. Към него се добавя сухата мая и се разбърква. След това се изсипва майонезата и се добавя прясното мляко. Разбърква се добре с дървена бъркалка, след което се замесва тесто. Удря се в намаслен плот около 50-100 пъти, за да втаса по-бързо. След втасването се разделя на топки, които се разточват и нарязват на ленти. В широкия край на лентите се слага по малко крема сирене и се завива на рулце. По същия начин се прави и с останалото тесто. Подреждат се в намаслена форма за кекс. Намазва се добре от с разбит жълтък и се поръсва със сусама и чубрицата. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути. След това се покрива с фолио или се завива с влажна кърпа. Добър апетит! Питата е страшно мекичка и апетитна.

2 коментара:

Nevi Vasileva каза...

Страхотна питка!

Страхотен кулинарен сайт... Обожавам да чета такива блогове! Разтоварват ме, от гадните новини по телевизора... Благодаря за полезната инфомация! Желая Ви успех и здраве!
👨‍🍳 Gladen - кулинарна мрежа за гладници 😋


Rusiana Taneva каза...

Здравейте! Благодаря за положителния коментар:) Аз пък се радвам на хора като Вас, които усмихват деня ми :)
Поздрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...