skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 400 грама фини точени кори
- 250 грама обелена и настъргана тиква
- Кората на 1 портокал
- 100 грама краве масло
- 2 големи моркова, обелени
- 2 ябълки, обелени и почистени
- 10 грама канела на прах
- 2 супени лъжици мед
- Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пригответе тавичка, предварително намаслена. Загрейте фурната на 200°. В тенджера загрейте маслото и задушете предварително настърганите тиква, моркови, ябълки и портокалови корички. Прибавете канелата и меда. Разбъркайте и охладете. Вземете кора, в единия край разпределете по дължина от сместа и завийте на руло. Рулцето завийте на охлювче и подредете в намаслената тавичка. Пригответе всички охлювчета по този начин. Поръсете с разтопено масло и изпечете на 180° с вентилатор първо най-отдолу на фурната за 10 мин, а след това преместете тавата в средата за около още 25 мин. или до златист загар. След готовност покрийте с влажна кърпа за 10 мин и поръсете с пудра захар. Да ви е сладко!
0 коментара:
Публикуване на коментар