RSS

сряда, 19 ноември 2025 г.

Медени охлювчета с тиква, моркови и ябълка

Необходими продукти:


  • 400 грама фини точени кори
  • 250 грама обелена и настъргана тиква
  • Кората на 1 портокал
  • 100 грама краве масло
  • 2 големи моркова, обелени
  • 2 ябълки, обелени и почистени
  • 10 грама канела на прах
  • 2 супени лъжици мед
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Пригответе тавичка, предварително намаслена. Загрейте фурната на 200°. В тенджера загрейте маслото и задушете предварително настърганите тиква, моркови, ябълки и портокалови корички. Прибавете канелата и меда. Разбъркайте и охладете. Вземете кора, в единия край разпределете по дължина от сместа и завийте на руло. Рулцето завийте на охлювче и подредете в намаслената тавичка. Пригответе всички охлювчета по този начин. Поръсете с разтопено масло и изпечете на 180° с вентилатор първо най-отдолу на фурната за 10 мин, а след това преместете тавата в средата за около още 25 мин. или до златист загар. След готовност покрийте с влажна кърпа за 10 мин и поръсете с пудра захар. Да ви е сладко! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...