Необходими продукти :
- 8-10 броя фини кори за баница
- 500 гр свинско месо от врат
- 2 глави лук
- 150-200г пресни печурки
- 1 шепа сладка царевица
- 1 ч.ч.грах от консерва
- 1 с. л. доматено пюре
- сол и черен пипер на вкус
- 1ч.л смлян кимион
- 30г масло
- 80г топено сирене
- 150-200г кашкавал
![](https://3.bp.blogspot.com/-BXOnLK3ftlA/VlH0jr1F9GI/AAAAAAAADV8/RfM7zZ3lhAA/s400/2015-11-22%2B17.46.20.jpg)
- 150 мл прясно мляко
- 150 мл готварска сметана
- 1-2 с.л брашно
- 40 гр краве масло
- сол на вкус
- сокът от 1/2 лимон
- черен пипер
![](https://1.bp.blogspot.com/-dnRLY3wlQVQ/VlH0lMoxG6I/AAAAAAAADWY/brXj0nlA7nE/s400/2015-11-22%2B17.47.19.jpg)
![](https://3.bp.blogspot.com/-N3HBLEjowJE/VlH0nvWSpxI/AAAAAAAADWE/SEJwRikkQrY/s320/2015-11-22%2B18.07.54.jpg)
![](https://2.bp.blogspot.com/-k5_jPHqM3zU/VlH0pvXKrnI/AAAAAAAADWM/gDH1UQ2ryig/s320/2015-11-22%2B18.55.12.jpg)
Начин на приготвяне:
Лукът се наситнява и запържва в маслото. Към него се добавят нарязаните на ситно печурки. След като се позапържи се добавя свинското месо, нарязано предварително на много ситно. Разбърква се и се подправя със сол, черен пипер и кимион. Оставя се да се позапържи, след което се прибавят грахът и царевицата. Най-накрая се слага и пюрето. Разбърква се добре и се сваля от котлона. Добре е сместа да изстине малко да я включим отново в употреба. След като това се случи, в подходяща купичка застиламе корите за баница ( по 2 броя), слагаме от плънката и парченце топено сирене и завиваме от всички страни. Обръщаме купичката и получената порцийка нареждаме в намаслена тава. По същия начин се процедира и с останалите кори и плънка. Кебапът се залива обилно с бешамелов сос, който се приготвя по следния начин: в подходящ по-дълбок съд се разтапя маслото, в което се запържва брашното - до златисто. След това сосът се разрежда с прясното мляко и готварската сметана. Подправя се със сол на вкус и лимонов сок. Наръсва се с настъргания кашкавал и се запича в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30-35 минути. Добър апетит!
Вдъхновение за тази рецепта от тук и от фейсбук кулинарните шедьоври на доста кулинари :)
Рецептата е изменена и представена от мен, по начин, който на нас ни допада и харесва !
0 коментара:
Публикуване на коментар