Необходими продукти:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLJIu03HGQq1dWcwBF7Ave6m75mSPB85Rv5EbAM30eHRmVl4HylSpRCLEM9ZE97PA0FqKKO21Uws8lFIcYyrGh9tydqPCU1ifjmWXnvwbaU4wCU1ae9h7jvQZCxT0fM1qfwNZIoOCwDV1I/s400/20170910_174042.jpg)
- 300 грама скариди
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 20 милилитра бяло вино
- няколко стръка пресен копър
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 2 чаени лъжички краве масло
- няколко стръка магданоз или нарязан пресен лимон
Начин на приготвяне:
Маслото се сгорещява в съд с капак и се запържват лука, чесъна и скаридите. Добавят се соевия сос и бялото вино, разбърква се и се подправя с нарязан копър и сок от лимон. Задушава се за 5 минути и ястието се готви на тих огън за още 15-20 минути. При сервиране се поднася с пресен магданоз или лимонови резенчета. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар