RSS

понеделник, 30 декември 2019 г.

Зелеви сарми с праз и целина


Необходими продукти:

  • 20 броя зелеви листа
  • 1 литър зелева чорба
  • 1 чаена чаша ориз
  • 500 грама кайма
  • 1 главичка целина, обелена
  • 1 стрък праз
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 обелен и настърган морков
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 супена лъжица олио

Начин на приготвяне:



В тиган задушете ситно нарязан праз, заедно с настърганите целина и морков. Добавете ориза и разбъркайте. Накъсайте каймата и я сложете към сместа. Прибавете подправките и доматеното пюре. Разбъркайте и охладете плънката. Вземете зелев лист е го разстелете върху дъска за рязане. С лъжичка заграбете от сместа е сложете в средата на листа. Завийте краищата му и свийте сарма. По този начин пригответе и останалите. Готовите сарми подредете в тенджера, плътно едни до други. Залейте със зелевия сок и сложете чиния отгоре, обърната обратно, така че да притиска сармичките. Гответе на тих огън около час. Поднесете топли! Добър апетит!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...