Необходими продукти :
- 2 големи глави лук
- 2 бр. яйца
- 1 и 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. захар
- 2 с.л кисело мляко
- щипка сода
- щипка сол
- 100 мл бира
- олио за пържене
Начин на приготвяне :
Лукът се обелва и нарязва на кръгчета. Приготвя се пастата за паниране, като се разбиват двете яйца, киселото мляко със содата и се добавят брашното, подправките и бирата. Трябва да се получи гъста хомогенна смес. Ако се окаже, че брашното е малко, добавя се още малко до желаната консистенция. Лучените кръгчета се потапят в пастата и се изпържват в силно сгорещена мазнина. Поднасят се с лимони или соев сос по желание.