Необходими продукти :
- 1 бр. пиле
- 1 кг лук
- 500 г точени кори
- 1 кубче пилешки бульон
- 5-6 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
За заливката:
- 400 г кисело мляко
- 1 бр. яйце
Начин на приготвяне :
Пилето се вари около 30 минути в 1.5 л студена вода, в която е разтворен бульонът. Нарязаният на едро лук се задушава до пълно омекване под капак на умерен огън. Прибавя се обезкостеното и накъсано на дребно пилешко месо и се посолява. В предварително намаслена тава с диаметър 30 см последователно се нареждат корите и плънката, като между корите се поръсва малко от пилешкия бульон. Баницата се покрива с цяла кора и се нарязва на квадратни парчета. Разбиват се яйцето и киселото мляко и с получената смес се залива баницата. Пече се в умерено загрята фурна при 180C за около 30 минути.