Необходими продукти :
- 2 бр. яйца
- 130 г захар
- 130 г брашно с набухвател
- 120 г разтопено масло
- 125 г фъстъчено масло
- За глазурата:
- 170 г пудра захар
- 120 г масло
- 1 с.л. фъстъчено масло
За декорация:
- счукани безсолни фъстъци
Начин на приготвяне :
Фурната се загрява до 180С, приготвя се форма за мъфини и във всяка една формичка се слага подходяща за малки кексчета хартия. С миксер се разбиват яйцата и захарта, до получаване на хомогенна смес. Добавя и маслото - малко по малко, като разбиването продължава. Добавя се и брашното и се разбърква внимателно. След като тестото е станало гладко във всяка формичка се слага по 1 с.л. от сместа, добавя се по 1 ч.л. фъстъчено масло, след което се запълва отново с тестото. Пекат се във фурна за около 15-20 минути. След изваждането им от фурната се изчаква 10 минути, след което се изваждат от формичките и се слагат върху метална скара (решетката от фурната) за да се охладят.
За глазурата с миксера се разбиват пудрата захар, маслото и фъстъченото масло. В центъра на всяка тарталетка се шприцова от сместа, като накрая се поръсва със счуканите фъстъци.