Необходими продукти за 6 човека :
- 12 броя яйца
- 60 мл йогонеза (по-долу)
- 150г рулца от раци
- 2-3 стръка скълцан пресен магданоз
- сол и черен пипер на вкус
За соса йогонеза:
- 1 и 1/2 с.л майонеза
- 3 с.л натурален гръцки йогурт (10% масленост)
- 1ч.л лимонени корички
- херметически съд - метален шейкър
Начин на приготвяне :
Яйцата се сваряват в подсолена вода, след което се оставят да изтинат в студена вода. По този начин яйцата се обелват по-лесно. След като обелим яйцата, с помощта на остър и мокър нож премахваме горната част ( капачето ) на всяко яйце. В купата на блендер поставяме отделените капачета, пресния магданоз и рулцата от раци. Разбиваме 2-3 пъти. След това към сместа добавяме и премахнатите яйчни жълтъци, сол и черен пипер на вкус. Разбиваме до хомогенност. Добавя се и предварително разбитият в шейкъра гъст сос - йогонеза и лимонените корички. Разбърква се добре. Яйцата се пълнят със сместа с помощта на шприц или лъжичка. Сервират се студени. Добър апетит!