Необходими продукти :
- 500 г картофи
- 125 г крема сирене
- 1 глава лук
- черен пипер и кимион на вкус
- сол на вкус
- 200 г лека майонеза
- 200-300 г пилешко филе
- 1/2 с.л масло
- 2-3 стръка пресен лук
- 3-4 стръка копър
- 4-5 стръка магданоз
- лимонов сок на вкус
- брашно за овалване ( бяло и царевично)
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват. След това се обелват и намачкват в дълбока купа. Към тях се добавя настърганата глава лук, черен пипер, кимион, сол на вкус. Разбърква се. Добавя се крема сиренето и скълцаните пресни подправки. В тиган разтапяме маслото и запържваме пилешкото филе. Отцеждаме го върху кухненско руло. След като поизстине малко се накъсва на ситно в сместа с картофите и крема сиренето. Разбърква се. Добавя се майонезата и лимонов сок на вкус. Размесва се добре с ръце. След това от получената смес оформяме кюфтенца, които овалваме в смес от бяло и царевично брашно. Пържим в сгорещено олио до златиста коричка. Ако искате може да отцедите върху кухненско руло кюфтетата, Сервират се топли с млечен сос или сос по избор. Добър апетит!