Необходими продукти:
- 500 грама сварено пилешко месо от бутче
- 1 глава стар лук
- 1 голям морков, обелен и нарязан на кубчета
- 3 меки домата, обелени
- 1 супена лъжица доматена паста или сок
- няколко стръка пресен магданоз
- 2 чушки, може и мариновани
- 2-3 стръка пресен джоджен
- 4-5 цели скилидки чесън
- 250 грама бял боб
- сол, черен пипер, червен пипер на вкус
- стрити люти чушки на вкус
- 2 чаени чаши зеленчуков бульон или вода
- олио за запръжка или зехтин
Начин на приготвяне:
Бобът се накисва от вечерта и на сутринта се сварява. Прецежда се и се оставя настрана. В тенджера се загрява мазнината, запържват се лука, накъсаното пилешко месо, нарязани ситно домати, морковите и се добавя доматения сок или паста. Разбърква се и след 5-10 минути се прибавя бобът, нарязаните пресни подправки, наситнените чушки и целите скилидки чесън. Ястието се подправя с чилито, налива се бульонът или водата и се оставя да къкри на слаб огън до готовност на зеленчуците. При сервиране се поднася с пресни подправки по избор и допълнително чили. Добър апетит!