четвъртък, 15 август 2013 г.
Салата Iceberg с прошуто
Етикети:
Салати
неделя, 28 юли 2013 г.
Салатка с тортелини, зеленчуци и майонеза - Ensalada de tortellinis y verduras con mayonesa
Необходими продукти :
- 100г тортелини с пълнеж по избор
- 150 г замразени зеленчуци микс
- 100г шунка, нарязана на кубченца
- 50-60г сладка царевица
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 200г майонеза
- 2-3 обезкостени маслини за вкус
Начин на приготвяне :
четвъртък, 25 юли 2013 г.
Салата " Caliente - frío "
Необходими продукти :
- 1бр салата айсберг
- 1 домат
- 1 глава лук
- 1 краставица
- сол на вкус
- зехтин и лимонов сок на вкус
- 2 картофа
- 2 филийки хляб
- чесън на прах
- 2 с.л сладка царевица
- 3-4 обезкостени маслини
- 2-3 стръкчета пресен магданоз

Начин на приготвяне :
Етикети:
Салати
сряда, 24 юли 2013 г.
Пиле със зеле
Необходими продукти
- 1 бр. пиле
- 1 бр. голяма зелка
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1/3 ч.ч. олио
- 1 с.л. сол
- черен пипер
- 2 дафинови листа
- 2-3 бр. домати (може и от буркан)
- 500 мл вода
Начин на приготвяне
Етикети:
пилешко месо,
ястия на фурна
понеделник, 22 юли 2013 г.
Свинско с тортелини и гъбен сос на фурна
500г свински месо
1 глава лук
сол на вкус
черен пипер и кимион на вкус
олио за запръжка
150г тортелини с плънка по желание
1 пакетче крем супа от гъби
200г печурки
Начин на приготвяне :
Етикети:
на фурна,
паста,
със свинско месо
Лятна тиквена манджичка с прясно мляко
Необходими продукти :
- 1кг тиквички
- 2-3 домата
- 2-3 глави лук
- 3-4 скълцани скилидки чесън
- 2-3 стръка копър
- 2 жълтъка
- 700 мл прясно мляко
- 2 с.л кисело мляко
- сол и черен пипер на вкус
- 100г пармезан
- скълцан магданоз за поръсване
- олио
Начин на приготвяне :
Тиквичките, доматите и лукът се нарязват на кръгчета и се подреждат като се редуват в подмазана с мазнина тава. Добавят се скълцаният чесън и копър, посолява се, добавя се черен пипер на вкус и се полива с мазнина отгоре ( 4-5 с.л олио).Запича се
за 15-20 минути в предварително загрята фурна. След това се прави сосът : прясното и киселото мляко се смесват, разбъркват се добре, прибавят се жълтъците и отново се разбърква добре. Запечените зеленчуци се заливат с тази смес и се пекат още 30-35 минути. При сервиране се поръсва с пармезан и скълцан пресен магданоз.
Етикети:
миш-маш
петък, 19 юли 2013 г.
Patatas Bravas с пилешки бутчета на фурна
Необходими продукти :
- 1 кг картофи
- 2-3 скилидки чесън
- зехтин
- 3 ч.л коняк
- 1 с.л червен пипер
- 150 гр доматен сок
- сол и черен пипер на вкус
- 2-3 стръка магданоз
- 4 пилешки бутчета
- 60г масло
Начин на приготвяне:
Етикети:
на фурна,
пилешко месо
неделя, 14 юли 2013 г.
Пирожки с моцарела
Необходими продукти :
за тестото:
- 1кг брашно
- 1 ч.ч зехтин
- кубче жива мая
- 1 ч.л захар
- 1 ч.л сол
- 200мл хладка вода
- 50мл течна сметана
за плънката :
- 150г настъргана моцарела
Начин на приготвяне :
Етикети:
Тестени
Pisto de verduras - Писто от зеленчуци
Необходими продукти :
- 5-6 яйца
- 1/2 патладжан
- 1/2 тиквичка
- 1 глава червен лук
- 2 червени чушки
- 2 зелени чушки
- 100 г сварен зелен фасул
- 2 домата
- 3 мариновани чушки
- 3 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 100г чорисо
- 150г гъби
- нарязан магданоз
- зехтин
Начин на приготвяне :
В тефлонов тиган се запържва нарязаното на ситно чорисо. Патладжанът, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Запържват се в мазнината от чорисото, след което се прибавят нарязаните на колелца зелена и червените чушки, маринованите чушки. Разбърква се добре, прибавят се 2-3 с.л зехтин. Към зеленчуковата смес се прибавят и зеленият фасул, нарязаните гъбки и доматите, нарязани на ситни кубчета. Всичко това се разбърква добре, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да къкри на слаб огън около 30 минути. Накрая се разбиват яйцата и се прибавят към зеленчуците. Бърка се около 2-3 минути и се сваля от огъня. Скилидките чесън се пресоват и се прибавят заедно с нарязаният на ситно магданоз. Сервира се както топло, така и студено :)
Етикети:
испанска кухня,
миш-маш
понеделник, 8 юли 2013 г.
Арабско пълнено пиле
Необходими продукти :
- 1 бр пиле около 2кг
- 1 ч.ч ориз басмати
- 1 морков
- 1 глава лук
- 60г шунка
- 2 кисели краставички
- 60г стафиди
- 1 по-мек домат
- 1 ч.л расел ханут
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- голяма игла и дебел конец
Начин на приготвяне :
Етикети:
пилешко месо,
ястия на фурна
неделя, 7 юли 2013 г.
Свински руладини с плънка от кисели краставички, топено сирене и шунка
Необходими продукти :
- 1кг свински вратни пържоли
- 2-3 кисели краставички
- 3-4 блокчета топено сирене
- 200г шунка
- сол на вкус
- 10г кимион
- 10г черен пипер
- клечки за зъби