RSS

неделя, 6 април 2014 г.

Торта с банани и горена захар

Необходими продукти : 

4 яйца
1 ч.ч захар
1ч.ч брашно
5г бакпулвер
2 ванилии
2 пакетчета сметана на прах "Карамел" - на Радиком
400мл студено прясно мляко
1ч.ч захарен сироп
1 банан, нарязан на колелца
1 ч.ч захар за карамелизиране




Начин на приготвяне:

Използвате хартия за печене, с която се покрива дъното на форма за торта. Разбиват се яйцата, заедно със захарта и ванилиите. Малко по малко се прибавя и брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се добре и се изсипва във формата. Пече се около 30 минути на 180 градуса. След изпичането се оставя да изтине и се нарязва на 2 части. По желание може блатовете да се сиропират.
Сметаната се смесва с 200 мл прясно мляко - (за едното пакетче сметана) Разбива се с миксер и с нея се намазва първият блат. Върху него се нареждат бананите, слага се вторият блат, намазва се също добре, като леко се приглажда. Декорира се с останалата сметана по желание и въображение. Отделно се карамелизира 1 ч.ч. Получената горена захар се изсипва върху хартия за печене и след 10 минути се начупва на малки парченца, които се слагат върху тортата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...