RSS

сряда, 21 май 2014 г.

Редено свинско със зеленчуци и бяло вино

Необходими продукти : 


  • 700г свинско вратно месо
  • 60г масло
  • 1ч.ч брашно
  • 200г печурки
  • 1 връзка зелен лук
  • 50мл бяло вино 
  • сол на вкус
  • 2-3 мариновани червени чушки или пресни
  • черен пипер и кимион на вкус


Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на пържолки. Овкусяват се със сол, черен пипер и кимион на вкус, след което се овалват в брашно. Запържват се леко в половината от маслото и се подреждат в подходяща тава. Печурките се нарязват на филийки и заедно със скълцания лук и чушка се запържват в останалото масло.
 Добавят се към ястието, като се нареждат между пържолките. Добавя се и бялото вино и около 1ч.ч вода. Пече се в умерена фурна около 40 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...