RSS

сряда, 18 юни 2014 г.

Пица с пуешко месо, гъби и топено сирене

Необходими продукти :

За тестото : 
  • 500г  брашно
  •  ½ кубче жива мая
  • 3с.л зехтин
  • Щипка кафява захар
  • Щипка сол
  •  1с.л заквасена сметана
  •  200мл хладка вода

За плънка на пицата :

  • 2 с.л доматено пюре, смесено с риган, босилек и чубрица на вкус
  • 150 г пуешко месо от пържола
  • 150 г шунка, нарязана на кубчета
  • 100 г пресни нарязани печурки
  • 2 блокчета топено сирене
  • 2 бр. кисели краставички
  • 200 г настъргана моцарела

 
Начин на приготвяне :


Брашното се изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се със сместа от подправки и доматено пюре. Отгоре се нареждат гъбките, нарязаното топено сирене,  наситнените краставички. Върху тях се слагат шунката и накъсаното пуешко месо. Пиците се наръсват с моцарела и се запичат в пещ или фурна до готовност.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...