RSS

сряда, 20 януари 2016 г.

Кавърма със свинско и кълцана наденица

Необходими продукти : 




  • 700 г вратно месо или 2-3 вратни пържоли
  • 2-3 парчета сурова кълцана наденица
  • 1 глава лук
  • 1 стрък праз
  • 1 морков
  • 2-3 стръка копър
  • 1-2 скилидки чесън
  • 200 г печурки
  • 100 мл бяло вино
  • 1 с.л брашно
  • 30 г масло
  • черен пипер, кимион и сол на вкус


Начин на приготвяне : 


Сгорещяваме маслото в подходяща тенджера и към него прибавяме нарязаният лук, праз и морков. Разбъркваме добре, след което към тях добавяме нарязаната на парченца наденица и скълцаните копър и скилидки чесън. Отново разбъркваме и прибавяме нарязаните печурки. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Размиваме брашното с бялото вино и го прибавяме към сместа. Разбъркваме добре и сваляме от огъня. В подходяща тава, гювеч или йенски съд нареждаме вратното месо, което сме подправили предварително със сол, черен пипер и кимион. Върху него разпределяме сместа от зеленчуците и кълцаната наденица. По желание може да се добавят 1-2 листа дафинов лист. Запичаме във фурна около 30-40 минути. 



Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...