Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2-3 литра вода
- 200 мл прясно мляко
- 200 г кренвирши
- 60 г топено сирене
- 200 г кисело мляко
- 100 г царевица от консерва
- 1-2 червени чушки
- 1-2 стръка кервиз
- 2-3 стръка копър
- 2 с.л олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера сипваме водата, смесена с прясното мляко. Оставяме на бавен огън, а през това време нарязваме лука, кренвиршите и червените чушки на ситно. Добавяме към течността. Прибавяме и царевицата.Подправяме я с олио и сол на вкус. След като заври, загребваме 2-3 черпака и добавяме към купичка, в която сме сложили топеното сирене. Разбъркваме добре, за да се разтопи и прибавяме киселото мляко. Разбъркваме отново. Млечната смес изсипваме на тънка струйка към супата и подправяме с нарязан кервиз. По желание поръсваме с черен пипер. След около 5 минути сваляме от огъня. Поднасяме супата топла, поръсена със скълцан пресен копър. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар