RSS

събота, 22 октомври 2016 г.

Млечна супа с топено сирене, царевица и вурст

Необходими продукти:


  • 1 глава лук 
  • 2-3 литра вода 
  • 200 мл прясно мляко 
  • 200 г кренвирши
  • 60 г топено сирене 
  • 200 г кисело мляко 
  • 100 г царевица от консерва
  • 1-2 червени чушки 
  • 1-2 стръка кервиз 
  • 2-3 стръка копър 
  • 2 с.л олио 
  • сол на вкус



Начин на приготвяне:



В подходяща тенджера сипваме водата, смесена с прясното мляко. Оставяме на бавен огън, а през това време нарязваме лука, кренвиршите  и червените чушки на ситно. Добавяме към течността. Прибавяме и царевицата.Подправяме я с олио и сол на вкус. След като заври, загребваме 2-3 черпака и добавяме към купичка, в която сме сложили топеното сирене. Разбъркваме добре, за да се разтопи и прибавяме киселото мляко. Разбъркваме отново. Млечната смес изсипваме на тънка струйка към супата и подправяме с нарязан кервиз. По желание поръсваме с черен пипер. След около 5 минути сваляме от огъня. Поднасяме супата топла, поръсена със скълцан пресен копър. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...