RSS

петък, 28 октомври 2016 г.

Домашен суджук (наденица) в марля


Нямам търпение да споделя с Вас резултата от изпитаната рецепта за домашен суджук в марля на Дзверски вкусно . Отново се доверих на уменията му в кулинарията, реших, опитах и резултатът е завиден.
Рецептата е много лесна за изпълнение, а крайният продукт - повече от примамлив. Каймата, която използвах е болярска - с подправки и ситно нарязани леко люти чушки. По желание може да се омеси с подправки за суджук, чубрица, мащерка и други.

Необходими продукти : 

  • 1 кг кайма ( според желаното количесто)
  • подправки за овалване по избор
  • няколко парчета марля
  • здрави конци 


Начин на приготвяне:

Каймата се омесва и се оставя на хладно за 12 часа. След това от нея се оформят суджуците, с леко влажни ръце. Всеки от тях се овалва добре в смес от подправки, според вкуса. Аз използвах ситно нарязани сушени люти чушки, червен пипер, чубрица, малко сол, чесън на прах и риган. Марлята се нарязва на части, с големина такава, че парчетата кайма да се обвият добре. В края на всяко парченце марля се понаръсва още малко с подправките. Всеки оформен суджук се навива на стегнато руло и се завързва добре с конците. За да държи формата си е добре да се овърже и през средата - на няколко места. По същия начин процедираме и с останалите суджуци. Закачат се на проветриво място. След седмица или две, в зависимост от това как ги харесвате и от времето, са готови. Този тук, на снимката - е първият, който отвихме и опитахме! Страхотен! Да ви е сладко мезето ! 

Вижте рецептата на Дзерски вкусно - тук

1 коментара:

Батето М каза...

Страхотно! Поздравления за майсторката. Пак си надминала оригинала. Сега чакай от мене идеи, а от тебе презентациите :)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...