Необходими продукти:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhohOR2TNBKn-s2FZf6yfK21bfRf9uQCz7UmmhyMY9uAYBsK2m6DUZeVbN-iWHeAKS0L_ooxXrwEIy4R5_IONutEHlAOFjhYV4T03cCKjRT_58i29MQYnmqWUGE43L69BH68Lq3ay3pDuZE/s400/20171127_143123.jpg)
- 5-6 броя готови тортила питки
- 250 грама картофено пюре
- 1 връзка зелен лук
- 50-100 грама маслини за украса
- 100 грама царевица от консерва
- 2-3 домата, измити и подсушени
- половин връзка пресен магданоз за украса
- 200 грама цедено мляко
- 100 грама майонеза
- 2 скилидки чесън, пресовани
- копър по желание
- 150-200 грама колбас по избор
- 100 грама настъргано сирене
- 100 грама настърган кашкавал
- домашна или купешка лютеница
Начин на приготвяне:
Изберете подходяща голяма чиния или поднос и сложете една питка. Комбинирайте цеденото мляко с майонезата, чесъна и копъра. Разбъркайте сместа до еднородност и с нея намажете основата. Гарнирайте с нарязани домати, колбас и нарязани маслини. Покрийте с втора питка. Гарнирайте я с лютеница и поръсете с кашкавал и сирене. Сложете трета, а нея подправете с картофено пюре или чеснова смес, украсете с домати, сирене, кашкавал или колбас. Четвъртата гарнирайте по ваш вкус и завършете подредбата с последната питка. Старателно измажете всички страни, поръсете с нарязан ситно зелен лук, сладка царевица и листенца магданоз. Нарежете половин домат и от него оформете розичка. Сложете я в средата на тортата и украсете с маслини. По желание декорирайте страните на чинията с пресни листенца магданоз. Охладете, разрежете и поднесете. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар