RSS

сряда, 22 ноември 2017 г.

Заешка супа със зеленчуци



Необходими продукти:



  • 500-600 грама сварено заешко месо
  • 2 литра зеленчуков бульон
  • сол, черен пипер на вкус
  • сок от един лимон
  • нарязан ситно магданоз
  • 1 обелен и настърган морков
  • 1 мек домат, обелен и настърган
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • 1 картоф, обелен и нарязан ситно
  • половин чаена чаша фиде или ориз
  • 1 чаена лъжичка ронена чубрица
  • 200 грама кисело мляко
  • 1 яйце


Начин на приготвяне:


Накъсайте месото, налейте бульона в тенджера и го загрейте. Прибавете заешкото и подправете със сол, черен пипер, сок от лимон, чубрица и магданоз. Разбъркайте супата и добавете домата, морковите, лука и картофа. Оставете супата да ври на тих огън за час и добавете фидето непосредствено преди да изключите котлона. Изчакайте супата да изстине и я застройте със смес от разбито яйце и кисело мляко. Поднесете топла и поръсете с още магданоз по желание. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...