Необходими продукти:
- 6-7 бушени чушки
- 1 глава лук, обелена и нарязана ситно
- 500 грама кайма, подправена
- 1/2 чаена чаша ориз
- сол, черен пипер на вкус
- няколко стръка пресен магданоз
- 1/2 чаена лъжичка чубрица
- 1 пресована скилидка чесън
- 1 голям картоф, обелен и нарязан на кръгчета
- около 500 милилитра вода
- 400 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици брашно
- лимонов сок на вкус
- 30 грама краве масло за запръжка
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYKXk2IO_gClmHRNpQwSPtS3B74GsRjdoirK2pE90n0Oe6xddMOeQeraXWjY00p5B64hArtVg1n1QRfXdWWDAPaWg-F9OWyjSxIEwZSwEFqFayEy-PSNP5d4Kny102lb8RUr_MsE-Q3DKX/s400/20171230_173941.jpg)
Начин на приготвяне:
В тенджера запържете лука и прибавете каймата. Раздробете я с помощта на дървена бъркалка. Сложете сол, черен пипер, чубрица, чесън и магданоз. Разбъркайте плънката и добавете ориза. Запържете още 3-4 минути сместа и я охладете. С нея и помощта на лъжица напълнете чушките и ги запушете с резенче картоф. Подредете в подходяща тава или йенски съд. Налейте водата, загрейте фурната на 190-200 градуса и запечете ястието за 40 минути. Прецедете отделения от печенето бульон, а към него прибавете киселото мляко. Разбъркайте до еднородност. В друга тенджера разтопете маслото, запържете брашното и разредете с млечната смес. Овкусете със сол и сок от лимон. Със соса залейте чушките и върнете ястието обратно във фурната, за да се допече още 10-15 минути. Поднесете топло. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар