Необходими продукти:
- 2 главички лук
- 1 морков, обелен и нарязан на кубчета
- 2 меки домата, настъргани или ситно нарязани
- сол, черен пипер, щипка захар
- олио за запръжка
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 връзка пресен джоджен
- 500 грама прясно телешко месо
- 400 грама сварен предварително нахут
- 1 прясна чушка, почистена и нарязана
Начин на приготвяне:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2KTlmn0VMpIkMaB5gk9l5PpdL7xKWQx9-5LYdIKQKYbqifFNlLL7RYZ-16wDGG2_D0XF7b415qD9fm3Vc6q0YFBdS20G4mGdYTxkyJvjYOrTKlOdFShHQyW4p15RId29v4IT5rrSQghsg/s320/20180731_161859.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvs5nH_Gip6tb48dI_ltSgafDSRfHoFtyu9XoABJ49X0j6PJEHj3OvW-dXmTm7XxE6mYQC4E_wCiDf9Sf_9SY8g71daxySjBZhfARKW0n_YzwFZS3jerWkOmGhh3zoDwnHRC0f33Tm-xUs/s320/20180731_161905.jpg)
В тенджера сгорещете олио и запържете нарязан ситно лук. Добавете моркова, доматите, чушката и телешкото месо. Подправете със сол, черен пипер и щипка захар, за да смекчи киселия вкус на домата. Добавете червения пипер, джоджена и нахута. Задушете всичко за 20 минути, налейте 150-200 милилитра вода и оставете ястието да къкри на тих огън за 60 минути. Поднесете топло, добър апетит!
1 коментара:
Интересно ястие.
Публикуване на коментар