RSS

събота, 6 април 2019 г.

Супа от коприва с лимон, чесън и мента

Необходими продукти:



  • 100 грама млечна коприва
  • сок от един лимон
  • 1-2 стръка пресен чесън
  • 3-4 листенца прясна мента
  • половин връзка пресен джоджен 
  • 1/3 чаена чаша ориз
  • 2 супени лъжици зехтин или олио
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 морков, обелен и нарязан ситно
  • 1 домат от консерва, настърган
  • 1 жълтък за застройка 
  • 200 грама кисело мляко
  • 2-3 стръка магданоз


Начин на приготвяне:


Копривата се почиства, измива и попарва. Прецежда се от водата, която заделяте за супата, нарязва се ситно и се връща обратно в тенджерата. Добавяте сок от лимон, нарязани чесън, мента, джоджен. Подправяте със зехтин, сол, черен пипер на вкус. Прибавяте моркова, домата, магданоза и накрая ориза. Оставяте да къкри на тих огън до готовност на зеленчуците. Подправяте със смес от разбит жълтък и кисело мляко. Поднесете топла, добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...