Необходими продукти:
- 100 грама млечна коприва
- сок от един лимон
- 1-2 стръка пресен чесън
- 3-4 листенца прясна мента
- половин връзка пресен джоджен
- 1/3 чаена чаша ориз
- 2 супени лъжици зехтин или олио
- сол, черен пипер на вкус
- 1 морков, обелен и нарязан ситно
- 1 домат от консерва, настърган
- 1 жълтък за застройка
- 200 грама кисело мляко
- 2-3 стръка магданоз
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiK-sXR3u_bLKucomgPp6kUaGCj6MaLiGwB7tevsx7Sd0IgB-8gGWT-nB2jE4h4heza4re-HHMfqIxg7bLdMnOT5Ks79AI8f9jYBZcZdqNy-uCgFewkM6uL2k72KQAWndrM06QaGykxBfQN/s400/20190406_194522.jpg)
Начин на приготвяне:
Копривата се почиства, измива и попарва. Прецежда се от водата, която заделяте за супата, нарязва се ситно и се връща обратно в тенджерата. Добавяте сок от лимон, нарязани чесън, мента, джоджен. Подправяте със зехтин, сол, черен пипер на вкус. Прибавяте моркова, домата, магданоза и накрая ориза. Оставяте да къкри на тих огън до готовност на зеленчуците. Подправяте със смес от разбит жълтък и кисело мляко. Поднесете топла, добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар