RSS

четвъртък, 7 януари 2021 г.

Горски сладкиш

 Необходими продукти: 



  • 3 яйца със стайна температура
  • 1 чаена чаша захар
  • 1/3 чаена чаша олио
  • 10 грама ванилова захар 
  • 10 грама бакпулвер 
  • 2 и половина, 3 чаени чаши брашно
  • Портокалови кори, настъргани
  • 3 супепи лъжици кисело мляко 
  • Щипка сол
  • 100 грама замразени малини и къпини



Начин на приготвяне:


В купа чукнете яйцата, добавете захарта, ваниловата такава и олиото. С миксер разбийте всичко до кремообразност. В друг съд пресейте брашното, добавете киселото мляко, смесено с бакпулвера + корите от портокал и солта. Комбинирайте течните и сухите съставки и бъркайте с дървена лъжица до хомогенност. Изсипете сместа във форма по избор. Украсете с малините и къпините и изпечете в загрята предварително фурна на 180 градуса. Първоначално сложете кекса най-отдолу на фурната за 10 минути, за да се надуе, след това го преместете в средата. Печете 30 минути без вентилатор. След готовност завийте с кърпа. Като изстине махнете формата, разрежете и поднесете. Да ви е сладко! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...