RSS

събота, 20 март 2021 г.

Пилешка супа с лимон и пащърнак

 

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 корен пащърнак
  • 2 бутчета
  • 1 морков
  • 1 лимон
  • 1/2 връзка пресен магданоз
  • 1 супена лъжица сол
  • 1 чаена лъжичка куркума
  • Черен пипер на вкус
  • 1/4 връзка пресен керевиз
  • 2 картофа
  • Около 2,5 литра вода
  • Шепа фиде или ориз
  • 2 жълтъка

Начин на приготвяне:


Бульонче без изкуствено добавена мазнина 


В тенджера налейте вода и сварете пилето. Почистете го от кокалчетата, накъсайте на ситно. Прецедете бульона, добавете месото, лука, нарязан ситно, солта, пипера и куркумата. Обелете, нарежете на кубчета моркова, картофите и пащърнака, сложете ги към супата. Включете котлона на средна степен и оставете течността да заври, нека се готви така 40-45 минути. Пет, десет минути преди да изключите котлона, добавете фидето или ориза. Аз използвах второто. Поръсете със скълцани пресни подправки - магданоз и керевиз. Разбийте жълтъците, заедно с лимоновия сок, загребете от супата и върнете застройката към нея, разбъркайте. Няма опасност да се пресече, няма белтъци. Поднесете топла, по желание с още пресен сок от лимон. Добър апетит! 






0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...