Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 корен пащърнак
- 2 бутчета
- 1 морков
- 1 лимон
- 1/2 връзка пресен магданоз
- 1 супена лъжица сол
- 1 чаена лъжичка куркума
- Черен пипер на вкус
- 1/4 връзка пресен керевиз
- 2 картофа
- Около 2,5 литра вода
- Шепа фиде или ориз
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода и сварете пилето. Почистете го от кокалчетата, накъсайте на ситно. Прецедете бульона, добавете месото, лука, нарязан ситно, солта, пипера и куркумата. Обелете, нарежете на кубчета моркова, картофите и пащърнака, сложете ги към супата. Включете котлона на средна степен и оставете течността да заври, нека се готви така 40-45 минути. Пет, десет минути преди да изключите котлона, добавете фидето или ориза. Аз използвах второто. Поръсете със скълцани пресни подправки - магданоз и керевиз. Разбийте жълтъците, заедно с лимоновия сок, загребете от супата и върнете застройката към нея, разбъркайте. Няма опасност да се пресече, няма белтъци. Поднесете топла, по желание с още пресен сок от лимон. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар