RSS

четвъртък, 25 март 2021 г.

Многозърнести бисквити с рожков и лимон

 

Необходими продукти:

  • 1 яйце 
  • 100 грама разтопено кокосово масло 
  • 1 чаена лъжичка канела 
  • Кората на един лимон
  • 10 грама ванилия
  • 10 грама бакпулвер 
  • 3 супепи лъжици кисело мляко 
  • 1 чаена чаша брашно от спелта
  • 2 супепи лъжици рожков на прах
  • 2 супени лъжици смляно ленено семе
  • 2 супени лъжици овесени ядки 
  • 50 грама сусам
  • 50 грама сурови слънчогледови семки 
  • 50 грама млени тиквени семки



Начин на приготвяне:



В купа чукнете яйцето, добавете ванилията, канелата и кората на лимона. Разбъркайте, добавете рожкова, лененото семе, овесените ядки, сусама, слънчогледовите и тиквени семки. Отново разбъркайте с дървена лъжица. Към сместа се слага маслото и киселото мляко, смесено с бакпулвера. Разбърква се до еднородност. Ако сместа стане гъста добавете лимонов сок, а ако 2 рядка, добавете брашно (може по избор). Застелете тава с хартия за печене, с помощта на лъжица загребете и оформете бисквити. Лъжицата се мокри в студена вода за по-лесно оформяне. Фурната се загрява на 180 градуса, изпичат се за 30 минути. Бисквитите нямат захар и са здравословни, охладете и им се насладете без угризения!



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...