Рецептата е взаимствана от кулинарния блог на Ваня Джорджевич
Необходими продукти:
- 100-150 грама сирене
- 100 мл олио
- 90 грама кисело мляко
- 2 яйца
- Половин кубче прясна мая
- 50 мл вода
- 50 мл прясно мляко
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка оцет
- 1/2 пакетче бакпулвер
- Около 650 грама брашно
- Олио за пържене
Начин на приготвяне:
В купа смесете водата и прясното мляко, затоплете ги, добавете захарта и 1 супена лъжица брашно. Изчакайте сместа да се активира. В друга купа комбинирайте натрошеното сирене, киселото мляко, олиото, разбитите яйца, солта, оцета, бакпулвера. Към тези продукти прибавете активираната мая и половината от брашното. Бъркайте и постепенно добавяйте останалото брашно, до получаването на тесто. Замесете и оставете да втаса. След готовност разточете, разрежете с форми по избор, аз нарязах пурички и отделно с чаша изрязох кръгчета. Пържат се на маслена баня, в повече мазнина до златисто-кафяво. Поднесете с поръска от пудра захар. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар