Необходими продукти:
- 500 грама биволско месо
- 250 грама пресни печурки
- 2-3 картофа
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 2 супени лъжици доматена паста
- 2 супени лъжици червено вино
- 3-4 зрънца бахар
- 400 грама грах /замразен/
- 2-3 стръка пресен копър
- 3 скилидки чесън, необелени
- 3 супени лъжици олио
- Сол, черен и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В подходяща тенджера сгорещете олиото и запечатайте месото, нарязано на кубчета. Прибавете доматената паста, виното, бахара и разбъркайте. Добавете гъбите, нарязаните моркови, лука, чесъна. Подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Аз ползвам пушен. Задушете ястието, нека къкри на тих огън за час, час и половина.Прибавете нарязаните на кубчета картофи и граха. Гответе до готовност на картофите и поръсете с пресен копър. Поднесете топло! Добър апетит!
1 коментара:
Никога не съм опитвала такова месо, представям си, че е жилаво, а тук изглежда крехко на снимките.
Публикуване на коментар