Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 1/3 чаена чаша ориз
- Кимион и черен пипер на вкус
- Сол на вкус
- 1 глава лук за бульона
- 1 наситнен морков
- Няколко стръка пресен магданоз
- Масло за запръжка
- 400 грама кисело мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 1/2 глава млечен чесън
Начин на приготвяне:
В купа сложете каймата и я подправете със сол, черен пипер и кимион на вкус. Добавете ориза и я размесете. Оформете кюфтета. В тенджера налейте около 1.5 литра вода и сложете обелените скилидки чесън, морков и нарязана на четири глава лук. След завиране сложете и кюфтетата. Оставете ги да се сварят, а по-късно ги извадете с помощта на решетъчна лъжица. Получения бульон пасирайте до еднородност. В друг съд загрейте масло и запържете 3 супени лъжици брашно. Добавете бульона и разбитото предварително кисело мляко. Бъркайте докато сосът се сгъсти. Подправете с нарязан ситно пресен магданоз и сложете кюфтетата. Подпесете ястието топло. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар