Необходими продукти :
- 5 бр. яйца
- 250 г захар
- 250 мл прясно мляко
- 1 кубче мая
- 40г масло и 40г олио
- 2 ванилии
- настъргана кора от портокал
- 1 кг брашно
- 70 г стафиди
- 1 бр. жълтък за намазване
Начин на приготвяне :
Маята се разтваря в топлото прясно мляко заедно с 1 с.л. захар и се оставя на топло да бухне. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, постепенно се добавя разтопеното и леко охладено масло и олиото. Прибавят се втасалата мая, ванилиите, стафидите, коричките от портокал и брашното - да се получи меко тесто. Оставя се да бухне на топло и отново се омесва. Това се повтаря 3 пъти.След това тестото се разделя на 3 топки, които се оформят на рула и се оплитат на плитка. Поставят се във намазнена форма и се оставят да втасат отново. Намазват се отгоре с разбития с 2-3 капки олио жълтък (за гланц) и обилно се поръсват със захар. Пекат се в умерена фурна.