Необходими продукти :
- 1 кг тиквички
- 1 глава лук
- 2 яйца
- сол на вкус, кимион и черен пипер на вкус
- 2 с.л кисело мляко
- 1 връзка пресен копър и 3-4 скилидки чесън
- 150-200 г брашно и царевично брашно смес
- 100г краве сирене
- 50 настърган пармезан
Начин на приготвяне :
Тиквичките се настъргван на едро ренде, осоляват се, добавя се кимион и черен пипер според вкуса, добавят се и яйцата, киселото мляко, настърганият лук, сирене и пармезан.Всичко се разбърква много добре, след което се прибавя и брашното.Може да излезе малко повече - бърка се до получаването на гъста каша. Оставя се за 30 минути на хладно, за да стегне малко, след което се загребва с лъжица от сместа и се изпържва в силно сгорещеното олио.